5 stvari koje ne treba raditi za muškarca

1. Pomagati finansijski

Čak i ako se muškarac žali na finansijske teškoće, ne treba se truditi da mu se pomogne novcem, ne treba da tražite drugi posao kako bi izašli iz te situacije. To je velika greška, zbog koje je stradalo mnogo žena.

2. Darovati skupe poklone

Zaboravite na to! Bolje je dati muškarcu više svoje topline, vjere u njega, zadivljujućih pogleda! Ne pokušavajte da impresionirate muškarca luksuznim poklonima, to će razoriti vaš odnos.

​3. Slušati njegove probleme i žaliti ga

Neki muškarci vole da se žale ženama. Obično to nijesu čak ni muževi. A žene misle da ako saslušaju njegov bol, saosjete sa njim, da će odnos biti dublji. Jer kod nas, devojaka, je upravo tako! Ali kod muškaraca to ne radi.

Jednostavno taj će vam se muškarac redovno žaliti na svoje životne probleme, koristiti vas kao “pancir” i ići i sretati se sa drugim ženama. Takav sam slučaj imala u svom životu. Dugo vremena sam igrala ulogu “pancira”, slušala, pokušavala da ga bodrim, saosjećala, tada mi se činilo da je naš odnos veoma dubok. Ali dalje od te žalopoljke nije išlo. I prateći ovaj scenario, nakon još jednog njegovog žaljenja, ja sam rekala: “Ne brini, ti si veliki dečko, sam se možeš nositi sa svojim problemima.”

Sjećam se da mi se u tom trenutku pojavio neki tako nevjerovatan osjećaj da sam uradila nešto veoma ispravno. On se izvinio i rekao da, naravno, sam mogu da se izborim, i zahvalio mi što sam ga podsjetila na to. Stoga, ako je vaš muž depresivan, ne treba da izvlačite iz njega “kliještima” šta se desilo, nema potrebe da ga nagovarate na razgovor, ne treba da ga sažalijevate. Sažaljenje ponižava muškarca.

​Dajte mu vremena i ostavite ga na miru. On će sam sve riješiti. Što više budete smireni, to će on brže odlučivati o svemu i biće samopouzdanija osoba. Ali, ako vaš suprug govori o svojim teškoćama, tada vaša podrška može se sastojati u pitanjima ( ni u kom slučaju u savjetima). Postavljajte sugestivna pitanja, pri tome ih postavljajte iz pozicije ljubopitljive djevojke, a ne profesionalnog učitelja.
Veoma je važno da pokažete u tom trenutku svoju nižu poziciju, u vašim pitanjima treba da bude izraženo obraćanje njegovoj volji, snazi, intelektu.

Na primjer:

* U principu, kako se može riješiti taj problem?
* Šta misliš, postoje li neke opcije za izlaz iz te situacije?
* Šta može da se uradi u tom slučaju?

Postavljajte pitanja mirno i prepustite sve odluke mužu. Na taj način, pokazujete mu da ga podržavate, da ste zajedno i da vjerujete u to da on može naći rešenje. Muškarcima su veoma potrebni životni izazovi, lekcije, problemi – to je ključ njihovog formiranja kako kao ličnosti tako i kao muškarca.

4. Davati savjete i preporuke

Zaboravite na to. Čak i ako muškarac pita šta da radi, samo treba reći da on najbolje zna. Davati savjete – to znači preuzeti na sebe dio odgovornosti. Prepustite to muškarcima, njima je to potrebno.

5. Produhovnjavati ih

Znam da mnoge žene pokušavaju da podmetnu knjigu, uključe predavanja, glasno navijajući video. Obično to izaziva odbojnost i neprihvatanje. Takve stvari ne treba raditi. Mnogo efikasnije je da sami budete srećniji i radosniji, učite da komunicirate sa ljudima, budete “svitac”, kada ljudi iz okrušenja sami počinju da pitaju, šta radiš, što tako izgledaš.

​Ali, ako vas muškarac zamoli da mu pričate o duhovnosti, ili o nekom znanju, ne treba preuzimati ulogu gurua. Nakon toga, naravno da će vas poštovati kao učitelja, ali će potpuno zaboraviti da ste žena. Zbog toga, napravimo milo lice i kažimo: “Dušo, ja ne mogu da ti objasnim jer i sama malo toga razumijem. Slušam ovo predavanje. Poslušaj sam, ako te interesuje. “

​Na taj način, nećete preuzimati višu poziciju i daviti muškarca svojim intelektom. U tome je mudrost žena. Jedna mudra žena mi je napisala da kada je počela da se bavi sobom, prestala da “presuje” muža postala je veselija i uopšte zaboravila da propagira svom mužu bilo šta. Živjela za sebe i radovala se. I posle nekog vremena, našla je u noćnom ormariću muža gomilu kvalitetnih duhovnih knjiga. On ih je sam kupio i čitao nakon što je prestala da vrši pritisak na njega.

Postoji mnogo varijanti podrške voljenom čovjeku, možete se moliti za njega, raditi askeze, baviti se stvaralaštvom za njega, praviti amajlije, raditi praktike roda, za njegov rod. Najvažnije je da se to radi u stanju unutrašnjeg spokoja i obilja, sa pravilnim stanjem uma.

Pravilno stanje uma: “Naravno, da je on u stanju da se izbori. A ja ću biti veoma srećna da mu u tome poslužim i da ispunim svoju žensku Dharmu (predodređenje). “

Rušilačko stanje uma spasioca: ” On ne može bez mene da se snađe, neće izabrati, samo ja mogu da mu pomognem.”. Sa takvim stanjem uma vi ga samo izvlačite iz jedne “jame”, a on odmah upada u drugu.

Autor: Julija Sudakova

Prevod teksta: econet.ru

Prevela: Beba Muratović – bebamur.com